Ukoliko se građani BiH žele vakcinisati u Srbiji, ovih šest gradova nema Pfizer vakcina

Građani Bosne i Hercegovine od 3. juna, bilo gdje i bilo kad, u Srbiji se mogu besplatno vakcinisati i dobiti certifikat.

Bosanci su tako proteklih mjeseci putovali su u Beograd na vakcinaciju koja je jedno vrijeme bila moguća elektronskom prijavom za imunizaciju koja se od 11. januara nalazila na zvaničnoj internet stranici Vlade Srbije.

Kako je portal Radiosarajevo.ba saznao u šest gradova u Srbiji trenutno za naše građane nema Pfizer vakcina.

Prvo su kontaktirali Dom zdravlja u Prijepolju, gdje je od početka juna bila najveća gužva u redovima.

“Žao nam je, Pfizer vakcina za vakcinaciju trenutno nema. Građani Bosne i Hercegovine, koji se žele revakcinisati, mogu doći po svoju drugu dozu. Za njih smo osigurali Pfizer vakcine i sve zalihe se čuvaju za revakcinaciju”, kazali su iz Doma zdravlja Prijepolje za Radiosarajevo.ba.

Potom su kontaktirali Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici, u Vojvodini.

“Drago nam je da se interesujete za vakcinaciju u našem Domu zdravlja, ali, nažalost, Pfizer vakcina imamo samo za revakcinaciju građana Bosne i Hercegovine“, odgovor je iz Sremske Mitrovice.

Identičan odgovor su dobili i u domovima zdravlja u Novoj Varoši, Sjenici, Malom Zvorniku i Priboju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79