Ukradeni satovi u hotelu na Jahorini vrijedni 32.000 eura bit će vraćeni vlasniku

Žena iz Rogatice, koja je radnica hotela na Jahorini, osumnjičena je da je iz hotelske sobe od gosta ukrala dva muška sata, čija je vrijednost veća od 32.000 eura.

Radnica hotela na Jahorini gostu ukrala dva sata vrijednosti preko 32 hiljade eura

Krađa je prijavljena u petak, 8. januara, Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, a operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja ko se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom.

– Istraga je u toku. Ukradeni satovi su pronađeni prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi S. G. Oni će biti vraćeni vlasniku, a nakon dokumentovanja predmeta protiv S. G. će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa. Treba se uzeti i izjava od vlasnika satova koji još nije saslušan. Ovo djelo je teška krađa i vidjet ćemo šta će nadležni tužilac reći – rekla je za Faktor Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera Bosni i Hercegovini, ističe da je ovo ružna poruka za turizam u našoj zemlji.

– Žao mi je što se to desilo. Svi trebaju znati da se vrijedne stvari ne ostavljaju u sobi nego u sefovima hotela. Ne opravdavam osobu koja je to uradila. Ta radnica je loša poruka svim budućim gostima u našoj zemlji i nadam se da neće biti više ovakvih slučajeva – kaže Hadžić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79