Ukradenim autom bježao kroz šumu od policije

Filmska potjera policije iz Milića za Zvorničaninom Darkom J. (37) koji im je bježao ukradenim automobilom urodila je plodom, jer su ga za kratko vrijeme uspjeli uhvatili i lišiti slobode, a pronašli su i ukradene stvari.

Naime, sve se odigralo u srijedu u sitnim satima, kada je policija dobila prijavu od građanina, koji je prijavio da mu je lopov ušao u kuću, ukrao mobilni telefon i ključ od Toyote, kojom je i pobjegao.

Policija je odmah izašla na teren, a lopov, koji je odranije poznat policiji po krađama, viđen je u ukradenom automobilu, kojim se uputio prema Zvorniku.

– Policija ga je prvo jurila autom, a kada je vidio da su mu za petama, zaustavio je auto i utrčao u šumu, u kojoj se pokušao sakriti odnosno pobjeći – kazao je jedan očevidac potjere.

Prema njegovim riječima, policajci su krenuli kroz šumu za njim i savladali ga.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Zvornik, policiji je krađa prijavljena u oko 1 sat, a policijski službenici PS Milići su nedugo zatim identificirali osumnjičenog u mjestu Vukšići, općina Milići.

– Osumnjičeno lice su brzom i spretnom reakcijom lišili slobode, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, po čijim instrukcijama će prema osumnjičenom biti preduzete dalje mjere i radnje- naveli su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79