Ukrajina odbacila Vučićeve tvrdnje da dojavljuju bombe u avionima koji lete iz Beograda

 

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je tvrdnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je Ukrajina umiješana u lažne dojave bombi u avionima srbijanskih avioprevoznika koji lete za Rusiju.

Vučićeve navode je komentarisao glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko koji je osim odbacivanja navoda o tome da Ukrajina odgovorna za lažne dojave o bombi kritikovao srbijanski odnos ka ruskoj agresiji.

“Oštre sankcije i jedinstvo demokratskog svijeta mogu zaustaviti ovaj rat. Pozivamo Beograd da ustane za istinu i u potpunosti se pridruži podršci za Ukrajinu i održavanju vrijednosti na kojima je formirana ujedinjena demokratska Evropa,” kazao je Nikolenko.

Nikolenko je rekao i da je razočaran što se Srbija još uvijek nije pridružila sankcijama Evropske unije i naglasio kako Rusija na dnevnoj bazi baca bombe na ukrajinske gradove ubijajući civile i uništavajući civilnu infrastrukturu, prenosi ukrajinska agencija Ukrinform.

Aleksandar Vučić je gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji rekao da dvije države dojavljuju bombe u avionima koji lete za Rusiju, jedna članica Evropske unije i Ukrajina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79