Ukrajina prima donacije i u kriptovalutama, već dobili devet miliona dolara

Ukrajina prima donacije i u kriptovalutama, već dobili devet miliona dolara


Ukrajina je večeras objavila da primaju i donacije u kriptovalutama Bitcoin, Ethereum i USDT (Tether).

Cijeli svijet se ujedinio u pružanju vojne ali i finansijske pomoći Ukrajini koja je već nekoliko dana pod invazijom ruske vojske. S tim u vezi na službenoj stranici Ukrajine na Twitteru večeras je objavljena informacija da primaju i donacije u kriptovalutama Bitcoin, Eteherum i USDT.

Kako BBC prenosi do sada je ukrajinskoj vladi, NVO-ima i volonterima donirano blizu 9 miliona dolara u Bitcoinima te da je izvršeno oko 4.000 donacija od čega je najveća od anonimnog donatora u iznosu od 3 miliona upućenih ka nevladinoj organizaciji, dok je prosjek donacija oko 95 dolara. Ukrajina je nakon objave za samo nekoliko sati primila 3,3 miliona dolara donacija u kriptovalutama.
Ministar za digitalni razvoj Ukrajine Mykailo Fedorov je ranije objavio da je ukrajinska kriptozajednica spremna nagraditi bilo koju informaciju o “kripto-novčanicima” ruskih i bjeloruskih političara i njihovih bližnjih.

“Ratni zločini moraju biti gonjeni i kažnjeni”, napisao je Fedorov.

U jednoj od svojih objava Fedorov se obratio i Elonu Musku od kojeg je tražio da osigura Starlink satelite Ukrajini te da se obrati ruskoj naciji da ustane protiv rata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija