Ukrajinac krijumčario osam migranata

Ukrajinac krijumčario osam migranata


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su u Mostaru državljanina Ukrajine zbog krijumčarenja osam migranata iz Afganistana i Pakistana, saopćeno je iz SIPA-e.

Osumnjičeni je priveden u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajući izvještaj, biti predat u nadležnost Tužilaštvu BiH.

– Postupajući prema naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e jučer su, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, pretresli putničko motorno vozilo kojim je upravljao državljanin Ukrajine te su tom prilikom otkrili osam krijumčarenih osoba, za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Afganistana i Pakistana – naveli su iz SIPA-e.

Privremeno je oduzeto vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prijevoza migranata, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija