Ukrajinska misica fotografijom na kojoj pozira s puškom pozvala na odbranu zemlje

Ukrajinska misica fotografijom na kojoj pozira s puškom pozvala na odbranu zemlje


 

Usljed rata i haosa koji je je posljednjih dana zadesio Ukrajinu, misica Anastasiia Lenna na Instagramu je svoju tijaru i lentu zamijenila puškom te fotografijom s oružjem u rukama pozvala na odbranu zemlje.

Anastasiia Lenna bila je miss Ukrajine 2016. godine, a iako prvi pogled na fotografiju s oružjem u rukama sugeriše da se priključila vojsci, misica nije potvrdila tu informaciju.

Nakon fotografije s puškom Lenna je na Instagramu podijelila i video na kojem vježba svoje streljačke vještine uz poruku: “Trening. Okupatori će umrijeti na našoj zemlji. Neka cijeli svijet vidi.”

Na storyju je uz snimak dodala da cijeli svijet sačeka i vidi šta će se desiti.

Iako nije sigurno je li se Anastasiia priključila odbrambenim snagama Ukrajine, nisu samo muškarci ti koji čine sve što je u njihovoj moći da odbrane zemlju.

Žene igraju značajnu ulogu, a prema navodima ukrajinskih medija i podataka s interneta vojsku ove zemlje čini i više od 30.000 žena.

Osim doprinosa na bojnom polju, Anastasiia Lenna je također vrlo aktivna na svojim društvenim mrežama dijeleći priče koje prikazuju kakvo je zaista stanje u njenoj zemlji.

Također, dijeli i korisne informacije o pomoći svojim sugrađanima te poruke iz svih dijelova svijeta koji su pružili podršku zemlji piše Klix.

 

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija