Ukrajinska misica objavila sliku Melihe Varešanović i poručila: Dame, dotjerajte se

 

Misica iz Ukrajine Anastasija Lena (Anastasiia Lenna) postala je poznata još na početku rata kada je pozirala sa oružjem u rukama želeći podići svijest o dešavanjima u svojoj zemlji. Sada je to i ponovila, ali jednom nama dobro poznatom fotografijom, nastalom pod opsadom u Sarajevu.

Ruska invazija na Ukrajinu u mnogim je Bosancima i Hercegovcima probudila stare rane, a da su i Ukrajinci upoznati sa sličnom situacijom koja se dešavala u našoj zemlji potvrdila je upravo spomenuta misica.

Dodala je kako je fotografija, čiji je autor Tom Stodart (Stoddart) preminuo lani 17. novembra, obišla najveće svjetske publikacije, učinivši Melihu slavnom ženom jer se, u trenutku kada su se Ukrajinke pridruživale vojsci i odlazile u pravu borbu, ona fotografisala sa oružjem.

Porodica koju je slomio rat

Sada je objavila kultnu fotografiju Melihe Varešanović nastalu pod opsadom Sarajeva, želeći poručiti damama da se ne predaju.

U svojoj objavi na Instagramu napisala je:

– Žena na fotografiji je iz stare sarajevske porodice koju je slomio rat. Ovdje joj je 38 godina. Sarajevo je pod opsadom. Ona i njena sestra pokopale su majku. Ošišala je svoju dugu kosu, jer je za nju bilo nemoguće brinuti, bez vode, bez šampona. Našminkala se, obukla svoju omiljenu haljinu i zaputila se gradom na posao, riskirajući da je na svakom koraku pogodi snajperist.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79