Ukrali automobile na prostoru Tuzlanskog kantona, našli ga rastavljenog na Sokocu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/OKP PU Tuzla i Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa policijskim službenicima PS Sokolac su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela teška krađa (otuđenje putničkih motornih vozila), postupajući po naredbi Osnovnog suda u Sokocu izvršili pretres stambenih i pomoćnih prostorija, lociranih u Sokocu, a koje koriste LJ.B.,rođen 1959.godine i D.B., rođen 1991.godine, oba iz Sokoca.

Prilikom pretresa pronađeno je putničko motorno vozilo Škoda Oktavia (naime, dana 06.10.2021.godine PS Centar je zaprimila prijavu da je u ulici Krečanska, grad Tuzla otuđeno pmv. Škoda Oktavia), kao i veći broj dijelova vozila za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz krivičnih djela, odnosno predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon kriminalističke obrade LJ.B. i D.B. su, uz Izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, saopšteno je iz MUP-a TK.

Na području Živinica u avgustu je Policijskoj stanici prijavljena krađa putničkog motronog vozila ‘Audi Q5’ koji je nakon operativnog rada policije MUP-TK u saradnji sa policijskim službenicima PS Prnjavor pronađen u Prnjavoru.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Odjeljenje krim. policije PU Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata (Teška krađa izvršena u mjesecu avgustu 2021. godine u Živinicama, kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo Audi Q5), operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti lice D.B., rođen 1986.godine iz RS-a.

Postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, a u saradnji sa policijskim službenicima PS Prnjavor, dana 06. oktobra. godine izvršeni su pretresi stambenih, poslovnih i pomoćnih prostorija lociranih u općini Prnjavor RS-a, a koje koristi D.B.

Prilikom pretresa pronađen je i privremeno izuzet veći broj dijelova vozila (vrata vozila, poklopac prtljažnika, farovi, retrovizori, auspuh, sjedišta, volan, ABS pumpa, instrument tabla, amortizeri, kao i drugi dijelovi vozila marke Audi Q5).

Službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na dokumentovanju predmeta, a po okončanju prema nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće upućen Izvještaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79