Ukrao očev službeni pištolj i prijetio bivšoj djevojci

Policija je uspješno uhapsila D. Ž. (20) u vezi sa slučajem prijetnji bivšoj djevojci i ilegalnog posjedovanja oružja. Muškarac se sumnjiči da je iznajmljenim stanom u centru Novog Sada koristio uznemirujuće taktike, prijeteći smrću svojoj bivšoj partnerici i sebi.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), sumnja se da je osumnjičeni prvo iz porodične kuće svog oca, koji je policijski službenik, ukrao službeni pištolj sa mecima, opasač i lisice. Odmah po otkriću krađe, otac je slučaj prijavio nadležnim organima.

Nakon što je stekao oružje, D. Ž. se povukao u iznajmljeni stan, odakle je upućivao prijetnje svojoj dvadesetjednogodišnjoj bivšoj djevojci. Uznemirujuće poruke obuhvatale su prijetnje ubistvom nje i sebe, kao i pucanjem na policiju ukoliko bi pokušali da ga uhapse.

Reagujući na ozbiljnost situacije, policija je odmah preduzela mjere zaštite. Pripadnici MUP-a su djevojku, kojoj je prijetio, i njenu porodicu prebacili na sigurno mjesto dok se situacija ne razriješi.

Zahvaljujući efikasnoj akciji policijskih službenika, D. Ž. je brzo lociran i uhapšen. Tokom hapšenja, osumnjičeni je razoružan, a cijela operacija je izvedena bez povrijeđenih, ističe se u saopštenju.

Osumnjičenom D. Ž. su stavljena na teret krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krađa i ugrožavanje sigurnosti. Nadležni organi su mu odredili zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti predan nadležnom tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79