Ukras u centru Beograda neke šokirao: Ispred Skupštine zasjao golemi falus

Oko 16 sati ispred gradske Skupštine u centru Beograda zasjala je skulptura od žice koja je izazvala puno pažnje. Kako javljaju srpski mediji, oni vide falus.

Ukras je visok oko četiri metra, a osvijetljen je s 1500 zlatnih lampica koje simboliziraju “raskoš i glamur rasvjete na koju se novac baca dok se djeca liječe SMS porukama”, javlja Nova.rs.

Za njeno postavljanje zaslužan je Andrej Josifovski – Pijanista.

“Skulptura je spomenik, ona nam predstavlja kurs koji je veoma čvrst i koji ova vlast, kao i prethodne, drži nepromašivo i beskompromisno u ovim tamnim vremenima. Danas je zlatni petak, dan koji je došao iz Nedođije da nam pokaže jedinu istinu koja postoji u ovoj državi. Na kraju svake godine se ispostavlja račun i ovaj rad predstavlja račun svega onog što smo vidjeti, da se djeca liječe SMS porukama, da gladnih nema jer su kontejneri puni, ne krade se, samo zlonamjerni kažu da se krade, a nama s jednog jedinog mjesta s kojeg se sve kontrolira kaže da to nije tako. Sve ostalo je jako dobro, tako da nema više ni nezaposlenosti jer su svi glupi napustili ovu zemlju i ovdje je umni rad fizički neizdrživ”, rekao je.

Na pitanje novinarke je li to prst ili falus, odgovorio je: “Pa prst. Sva ljepota je u oku promatrača. Svatko ima pravo vidjeti ono što želi.”

Komentari su na društvenim mrežama uglavnom pozitivni, a ljudi ističu da je ponovno pogodio u srž svega. Neki su ipak šokirani izborom oblika ukrasa.

Dodao je da je samo kratko stao tu da se odmori, na putu je za jednu galeriju u kojoj će se prodavati, a sva sredstva idu u humanitarne svrhe za djecu te umjetnost i kulturu.

Pijanista je u svibnju izazvao buru radom Nova vjera, kada je postavio lik razapetog Krista na stupu s kamerama za videonadzor u Novom Beogradu. U lipnju je postavio “Klackalicu za prekobrojnu djecu” na Bežanijskoj kosi, a u srpnju napravio portret Novaka Đokovića na 264 kvadratna metra teniskog terena u istom naselju.

U rujnu je napravio nešto manji portret TV autora Jovana Memedovića od bačenih plastičnih boca na Savi, kako bi poslao ekološku poruku na Svjetski dan rijeka…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79