Ukupno više od 300 osoba u BiH zaraženo korona virusom

Ukupan broj osoba zaraženih korona virusom u nedjelju ujutro premašio je broj od 300. Šest osoba je umrlo. Raste broj izliječenih.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

U odnosu na prethodni dan, u FBiH je zabilježeno 28 novih slučajeva osoba zaraženih korona virusom. Informacija je potvrđena iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Alen Šeranić, ministar zdravlja Republike Srpske, rekao je danas da su u posljednja 24 sata testirano ukupno 403 uzorka, od čega je potvrđeno 38 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Županijski stožer Civilne zaštite održao je u subotu izvanrednu telefonsku sjednicu na kojoj je donio izmjenu zapovjedi od 22. ožujka ove godine, a odnosi se na zabranu kretanja građana na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) od 19:00 do 05:00 sati.

Broj smrtnih slučajeva od posljedica zaraze koronavirusom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u subotu je premašio broj od 2.000, pokazali su podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”.

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Zeničko-dobojskom kantonu, koji su potvrđena sinoć kasno, doveli su do prodora te zaraze putem kardiovaskularnog bolesnika iz Zenice i u Kantonalnu bolnicu u tom gradu, potvrdio je načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a Ednan Drljević.

Sophie Gregoire Trudeau, supruga kanadskoga premijera Justina Trudeaua, oporavila se od koronavirusa, napisala je na Facebooku u subotu.

Broj smrtnih slučajeva od posljedica zaraze koronavirusom u svijetu premašio je u subotu 30.000, pokazali su podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je ipak odustao od ideje da zbog pandemije koronavirusa u čitavoj saveznoj državi New York uvede karantenu nakon što je ona naišla na velike kritike javnosti.

Služba za civilnu zaštitu općine Konjic saopćila je da su tri osobe sa područja općine Konjic ozdravile, a koje su ranije bile pozitivne na prisustvo kornavirusa COVID-19 prenosi N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79