Ulažu se milioni: Dodik najavio da će njegova rodna opština uskoro dobiti status grada

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i lider SNSD-a najavio je danas da će Laktaši u naredna tri mjeseca dobiti status grada i istakao da će s nivoa RS-a biti izdvojeno šest miliona KM za izgradnju srednjoškolskog centra u ovoj opštini.

“Laktaši su po uplati PDV-a treća opština u Republici Srpskoj, te ispunjavaju uslove da postanu grad”, izjavio je Dodik novinarima u Laktašima.

On je rekao da je danas sa načelnikom opštine Miroslavom Bojićem razgovarao o razvojnim planovima za Laktaš u oblasti saobraćaja, prosvjete, turizma, ali i rješavanju problema eksploatacije šljunka.

Bojić je nakon susreta istakao da je pri kraju izrada projektne dokumentacije za zgradu srednjoškolskog centra koji će imati veliki značaj, budući da 1.200 djece iz ove opštine pohađa srednje škole u Banjoj Luci.

Sastanku u zgradi Opštinske uprave prisustvovali su ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić, kao i direktor Javnog preduzeća “Autoputevi RS” Dušan Topić i direktor preduzeća “Aerodromi RS” Milan Račić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79