“ulje Crnoj Gori 1,80 eura”: Nebojša Vukanović prozvao Dodikov režim što nema robne rezerve koje bi obuzdale divljanje cijena

Tako litra ulja u Crnoj Gori košta 1,85 eura, ili oko 3,60 maraka, dakle 2,50 maraka manje nego u BiH.

“Iz dana u dan mijenjaju se cijene osnovnih životnih namirnica u Republici Srpskoj i BiH, posebno su u nebo otišle cijene osnovnih životnih namirnica, ulja, brašna, šećera… Cijena litre ulja u posljednja dva mjeseca povećana je više od 100%, sa 2,70 KM na 6 maraka, dok je vreća brašna od 25 kilograma povećana sa 22 na 40 maraka”, piše političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

Iako Republika Srpska ima mnogo više obradivih površina i mnogo bolje uslove za proizvodnju hrane od Crne Gore, cijene hrane preko granice su značajno niže. Tako litra ulja u Crnoj Gori košta 1,85 eura, ili oko 3,60 maraka, dakle 2,50 maraka manje nego u Srpskoj i BiH. Cijena ulja koju objavljujem je od juče, a slično je da brašnom i drugim osnovnim životnim namirnicama, koja su takođe značajno jeftinije.

Jedan od razloga je što Republika Srpska nema Robne rezerve i zalihe hrane, čijim bi plasiranjem obuzdali divljanje cijena, kao i u činjenici da Srpska, zbog pogrešne politike, ne koristi mogućnosti i plodno zemljište da proizvede dovoljno hrane za domaće potrebe i izvoz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79