Ulovili ga presretači: Rekorder na bh. magistrali vozio 199 km/h

Na magistralnom putu Prijedor – Bosanski Novi, u mjestu Blagaj presretač je evidentirao brzinu vožnje od čak 199 kilometara na sat, što znači da je nesavjesni vozač vozio 119 kilometara na sat iznad ograničenja.

Potvrdili su ovo u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, te su istakli da je na ovoj dionici dozvoljena brzina 80 kilometara na sat.

“U periodu od avgusta do polovine oktobra radarskim sistemima ‘Gatso’ evidentirano je 2.768 prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila”, kažu u MUP-u RS i to se odnosi na puteve u RS.

Kako su potvrdili iz MUP-a RS, tek nešto manjom brzinom se kretao vozač na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka u mjestu Kamičani, koji je vozio brzinom od 196 kilometara na sat, na ograničenju brzine od 80 kilometara na sat, pišu Nezavisne novine.

“Treće najveće evidentirano prekoračenje brzine bilo je u mjestu Podbrdo kod Kotor Varoša, gdje je zabilježena brzina od 125 kilometara na sat, na ograničenju brzine od 80 kilometara na sat – rekli su u MUP-u RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79