Ultrasi pozvali pripadnike Torcide i Kohorte kako bi napali Red Armyjevce, najmanje 6 autobusa dolazi u BiH?

Nakon posljednjih navijačkih nereda koji su se desili u Stocu i Mostaru, navijači Zrinjskog Ultrasi pozvali su u goste navijače Hajduka – Torcidu i navijače NK Osijek – Kohortu.

Navodno, oni su pozvani na proslavu 30. rođendana kojeg danas proslavlja navijačka grupa Ultrasi iz Mostara.

Kako saznaje Crna Hronika, postoje informacije da ove tri navijačke grupe spremaju osvetu prema Red Armyju, odnosno, pripremaju nerede u Mostaru.

Zbog toga je Uprava policije MUP-a HNK zatražila od Granične policije BiH da zabrani organizovani ulazak navijačima u Bosnu i Hercegovinu.

“Uprava policije MUP-a HNK raspolaže pouzdanom operativnom informacijom o mogućnosti organizovanog dolaska 3 autobusa navijača iz Slavonije (Osijeka) i 3 autobusa navijača iz Dalmacije.

Isti imaju za cilj sudjelovanje na godišnjici proslave navijačke skupine “Ultrasi” iz Mostara, koja je planirana danas, 10. 04..

Takođe, raspolaženo pouzdanim informacijama da isti imaju za cilj izazivanje nereda u kontekstu zadnjih zbivanja na području Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, gdje je 8. i 9. aprila došlo do fizičkih sukoba između navijačkih skupina “Ultrasi” i “Red Army”.

Traži se od Granične policije BiH da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te da na temelju ove informacije zabrani organizirani ulazak navijačkih skupina u Bosnu i Hercegovinu, a ukoliko je njihov ulazak već registriran, da žurno izvijeste nas i ostale županijske-kantonalne MUP-ove na ruti kretanja prema Mostaru o vremenu i mjestu njihovog ulaska u BiH, kako bismo migli poduzeti pravovremene mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, stoji u dopisu MUP-a HNK koji je u posjedu Crne Hronike.

Podsjetimo, prvi neredi su se desili u nedjelju kada su u Stocu napadnuta četiri mladića koja su se vraćala sa utakmice Veleža i Borca. Njih je napalo najmanje 10 lica sa bejzbol palicama.

Sutradan, u navijačkoj “akciji” Red Armyja je oteto 9 transparenata navijačke grupe Ultrasi, a jedna osoba je zadobila povrede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79