Umjesto da guli krumpire, sad će ‘guliti’ dane u zatvoru

Prema presudi, Koprivničanac je prije osam godina ukrao bakrene cijevi, klinove i druge dijelove bakrenog građevinskog materijala teškog gotovo 150 kilograma.

Presudom Županijskog suda u Varaždinu muškarac iz Koprivnice, inače radnik i otac petero djece, mora na pola godine iza rešetaka. Presudom Općinskog suda u Koprivnici bezuvjetni zatvor zamijenjen mu je radom za opće dobro, no taj dodatni uvjet nije odradio već ga je pokušao izbjeći. Umjesto da ‘guli krumpire’, sad će ‘guliti’ dane u zatvoru.

Prema presudi, Koprivničanac je prije osam godina ukrao bakrene cijevi, klinove i druge dijelove bakrenog građevinskog materijala teškog gotovo 150 kilograma. Policajci su ga uhitili i kazneno prijavili, a njegov je slučaj iste godine nakon podignute optužnice pravomoćno riješen na koprivničkom Općinskom sudu. Osuđen je na pola godine zatvora, no kako je bio otac petero djece od kojih je najmlađe imalo samo šest mjeseci, sutkinja mu je bezuvjetni zatvor zamijenila radom za opće dobro.

Morao je u roku od godine odraditi 60 radnih dana rada za opće dobro. Na raspravi je priznao krivnju, a u svojoj je obrani naveo kako je prolazio pored dvorišta i vidio lim zajedno s drugim građevinskim otpadom.

– Naišao je poznanik i pozvali smo još jednog čovjeka i sve to utovarili u bunker njegovog automobila. Sve sam odvezao kući, a sljedećeg dana prodao – priznao je osuđeni muškarac i pokajao se zbog nedjela.

No, sve bi bilo u redu da se pridržavao uvjeta kojim mu je sud zapravo išao na ruku jer je riječ o otprije osuđivanoj osobi. On, naime, nije ni počeo niti se javio na izdržavanje rada za opće dobro. Istina, zatražio je i dobio prekid rada te dobio novi rok za odrađivanje, no ni tog se roka nije pridržao. Zbog toga je sud za njim raspisao i međunarodnu tjeralicu zato što je utvrđeno kako se nalazi na radu u Njemačkoj.

– Iz opisanog proizlazi da osuđenik svojom krivnjom ne izvršava rad za opće dobro pa su se stekli uvjeti za određivanje izvršenja kazne zatvora na koju je osuđenih osuđen pravomoćnom presudom – stoji u odluci Županijskog suda u Varaždinu. (ke)

FOTO: ARHIVA Podravski

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79