Umjesto proslave 12. rođendan, ubijenoj djevojčici spremaju posljednji ispraćaj

Kosta K. (13) ubio je 3. maja osmoro učenika i radnika obezbjeđenja u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, a tokom krvavog pira ranio je još šestoro drugova i nastavnicu istorije.

Među tragično nastradalom djecom je i djevojčica A. B. (11), koja je tog jutra bila sa drugaricom dežurna u holu škole. Nakon što je sa vrata ubio Dragana Vlahovića, hicem iz pištolja pucao je na njih dvije.

Ubijena A. B. bila je uspješna odbojkašica, a dan prije kobnog jutra vratila se iz Grčke.

– To jutro kada je ubijena, A. B. prethodno je došla do učionice da pozdravi drugare. Nekima je dala i poklone, rekla je – vidimo se kasnije, danas sam dežurna – ispričala je njena drugarica.

Nesrećna djevojčica, danas, 6. maja, napunila bi 12 godina, a umjesto proslave rođendana biće sahranjena u ponedeljak na Novom Groblju.

Inače, nastradalu djevojčicu su roditelji nakon vijesti o masakru u školi satima tražili, misleći da je u nekoj od bolnica u kojima su bili prevezeni povrijeđeni đaci.

– Stradala je naša mala komšinica. Bila je divno dijete, imala je samo 12 godina. I komšije su im pomagale, išle ispred škole, raspitivale se. Niko nije ni pomislio da je ubijena. Nažalost, na kraju su čuli strašnu vijest. Ne smijem ni da zamislim kako se osjećaju njeni roditelji. Ovo je sve kao horor film – ispričala je komšinica ubijene djevojčice, piše Blic.

Djeda A. B, koja je nastradala na hodniku škole kao dežurni učenik, smogao je snage i došao da oda počast tragično nastradaloj djeci i Draganu Vlahoviću, čovjeku koji ih je dočekivao i pratio iz škole. Jadikovao je za svojom mezimicom, pokazivao slike “dedine ljepotice”.

– Sve mislim nije istina, javiće mi da je moja unuka došla kući… – ponavljao je neutješni čovjek.

Sahrana A. B. biće u ponedeljak na Novom groblju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79