UMRLA BEBA KOJU SU MAJKA I ODGAJATELJICA DONIJELE U HITNU POMOĆ BEZ SVIJESTI!

U toku popodneva je nastupilo pogoršanje općeg stanja i mjere reanimacije nisu dale uspjeha.

Dijete od 12,5 mjeseci, koje odgajateljice iz vrtića u Vrčinu u ponedjeljak nisu mogle probuditi i koje je prebačeno u Institut za majku i dijete u Beogradu, umrlo je danas u 16.15 sati, saopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

– U toku popodneva je nastupilo pogoršanje općeg stanja i mjere reanimacije nisu dale uspjeha. Smrtni ishod nastupio je u 16.15 sati – saopćio je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije “Dr Vukan Čupic” na Novom Beogradu.

Kako se navodi, planirana je sudska obdukcija.

Iz Instituta je ranije saopćeno da je u toku današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba reanimirana na Odjelu intenzivne njege Pedijatrijske klinike i da je opće zdravstveno stanje veoma teško.

Također je navedeno da urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zastoja tokom spavanja u vrtiću.

Dijete od 12,5 mjeseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je jučer u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije oko 13 sati.

Poslije spavanja u vrtiću, odgajateljice i majka su primijetile da dijete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

Reanimacija je potom nastavljena na Institutu, kada je uspostavljen rad srca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments