Umro ugostitelj Mersad Koštrebić

Timuru Jusiću sudilo se za ovo krivično djelo te je sporazumnim priznanjem krivice osuđen na godinu zatvora.

Vlasnik kafića “London” na Ciglanama Mersad Koštrebić (65), kojeg je Timur Jusić 6. aprila 2016. godine udario svojim Touaregom, za šta je osuđen na godinu zatvora, umro je u srijedu, 13. marta. Jučer je ukopan na Gradskom groblju Bare. Iza Mersada su ostale supruga Amela i dvije kćerke.

Bio u bijegu

Amela je veoma teško podnijela smrt supruga. Kazala nam je da je to posljedica svega onoga što se dogodilo njenom Mersadu, koji je skoro mjesec nakon kobnog događaja bio u komi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Jusić, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, krio se pola godine, a potom se predao policiji.  Dramatičnom događaju svjedočile su i Mersadova supruga Amela, kao i njihove dvije kćerke. Jusić je Koštrebića udario vozilom ispred njegove porodične kuće u Jukićevoj ulici, a ugostitelj je tada udario glavom od beton i zadobio teške povrede.

Jusiću se na teret stavljalo teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. U decembru 2017. godine sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je osuđen na godinu zatvora. Njegovu odbranu zastupao je advokat Selman Zijadić prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79