Unakazili brojne pacijente: Lažni hirurg i njegova majka pušteni iz pritvora

Lažni hirurg Sava Knežević (23) i njegova majka cvjećarka Danijela u petak su pušteni iz pritvora u kojem su proveli mjesec.

– Rješenjem sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, prema okrivljenom Savi Kneževiću i okrivljenoj Danijeli Knežević ukinut je pritvor i određena je mjera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svjedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara, kao i obaveza da se okrivljeni javljaju nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana – rekao je izvor iz Suda, piše Blic.

Oni su uhapšeni 24. maja nakon mjesec dana skrivanja, a sutradan su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Tada im je sudija na prijedlog tužioca odredio pritvor od 30 dana kako ne bi ometali postupak i uticali na svjedoke.

Stručnjaci upozoravaju: Ljudi kod nadriljekara odlaze da bi uštedili, ne razmišljajući o posljedicama

Oni su godinama u Beogradu imali ordinaciju za plastičnu hirurgiju. Srbijanski mediji su pišu da su izvodili hiruške zahvate za koje nisu imali znanje i licencu te su brojne pacijente unakazili.

– Pružao je medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, između ostalog liposukcije, transfere masti, korekcije usana i druge, prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Nakon zahvata, oštećenima je izdavao izveštaje sa propisanom terapijom bez pečata i sa lažnim brojem licence – potvrđeno je ranije iz tužilaštva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79