Univerzitetski profesor Golfom starim 40 godina udario u zid kuće i poginuo

Upravljajući automobilom izgubio je kontrolu, te udario u zid kuće

Menadžment Fakulteta elektrotehnike UNTZ objavio je da je iznenada preminuo profesor Vlado Madžarević.

Profesor Madžarević je smrtno stradao u nesreći koja se sinoć dogodila u Donjim Čaklovićima. Upravljajući automobilom izgubio je kontrolu, te udario u zid kuće, javlja Tuzlainfo.

“Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli,

Sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO ‘Elektrotehnika i sistemi konverzije energije’ Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Profesor Madžarević dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao. Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 13.07.1976. godine kao prvi diplomirani student Fakulteta elektrothenike u Tuzli na kojem je proveo svoj cijeli radni vijek. Od 2001. do 2005. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike a odlaskom u zasluženu mirovinu dodjeljeno mu je počasno zvanje profesor emeritus”, saopćeno je sa Fakulteta elektrotehnike.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79