Unuka Alije Izetbegovića ulazi u politiku, nalazi se na listi SDA za općinsko vijeće sarajevske Općine Stari Grad

Listom za Općinsko vijeće, u poređenju s nekim drugim općinama, može se pohvaliti Općinski odbor SDA Stari Grad.

Nosilac liste bit će aktuelni gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, koji iza sebe ostavlja brojne uspješne projekte prepoznate od svih građana Sarajeva i međunarodne javnosti.

Na listi se nalazi i aktuelni vijećnik Općinskog vijeća Stari Grad koji je ujedno i gradski vijećnik Vedad Deljković prepoznat po brojnim realizovanim inicijativama.

Ovu dobro osmišljenu listu, krasi i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića. Ova mlada zaljubljenica u fotografiju vrlo je uspješna u onome što voli i radi. Ona je odnedavno preuzela funkciju direktorice Muzeja “Alija Izetbegović” i uprkos pandemiji koja nas je zadesila uradila već dosta kvalitetnog posla.

Nađa Berberović-Dizdarević sve životne uspjehe ostvarila je sama. Nikada se nije pozivala na porodično porijeklo jer je od malih nogu učena ljudskim vrijednostima. Najveće zasluge za to snosi njena majka Sabina Berberović, žena koja nikada nije ukaljala prezime rahmetli predsjednika, elokventna dama, jako cijenjena u bh. javnosti.

Na broju šest svoje mjesto na listi je našao Adi Zahiragić, brat Harisa Zahiragića, aktuelnog člana Predsjedništva SDA, koji je u Izbornom štabu SDA za Lokalne izbor zadužen da se u ime SDA se bavi pravnim pitanjima.

Poznata profesorica s Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nedžma Džananović-Miraščija nalazi se na broju jedanaest itd.

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad odlučeno je da bude Jusuf Pušina.

Evo kako izgleda kompletna lista:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79