Uoči početka suđenja krim tehničarima MUP-a RS-a: “Pravda za Davida“ pred sudom

Članovi grupe “Pravda za Davida” okupili su se danas ispred Osnovnog suda u Banjoj Luci gdje je za 11 sati zakazan početak glavnog pretresa kriminalističkim tehničarima MUP-a RS Zoranu Bošnjaku (45) i Mikici Marijancu (56), optuženima za uništavanje materijalnih dokaza u slučaju “David Dragičević”.

Optuženi dvojac trebao bi se danas naći na optuženičkoj klupi i to dvije godine od negiranja krivnje po optužnici koju je protiv njih podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Terete se da su bacili Dragičevićev donji veš, a koji je nakon obdukcije prebačen u depozit Policijske uprave Banja Luka.

Bošnjak i Marijanac optuženi su za krivično djelo “sprečavanje dokazivanja”, odnosno da su “u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili predmet koji služi kao dokaz”.

Tijelo Davida Dragičevića (21) pronađeno je 24. marta 2018. godine na ušću Crkvene u Vrbas kod banjalučke tvrđave “Kastel”. Okružno janvo tužilaštvo Banja Luka je ovaj slučaj okvalifikovalo kao ubistvo, ali do danas nisu identifikovani osumnjičeni niti je podignuta optužnica u vezi sa njegovom smrću. Slučaj je prije nekoliko dana preuzelo Tužilaštvo BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79