Upaljen alarm zbog niskih temperatura i magle, do kraja sedmice padavine

Zbog niskih temperatura meteoalarm je upaljen u regijama Livno i Sarajevo

Evropski meteorološki servis Meteoalarm za danas je aktivirao žuti meteoalarm za veliki dio Bosne i Hercegovine.

U regijama Banjaluke, Foče i Prijedora žuti meteoalarm je upaljen zbog magle i niskih temepratura, dok je u regiji Bihać upaljen zbog magle po kotlinama.

Zbog niskih temperatura meteoalarm je upaljen u regijama Livno i Sarajevo.

Danas će biti sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će biti dosta magle i niske naoblake koji se mogu zadržati i cijeli dan. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U četvrtak u većem dijelu Bosne će biti dosta magle i niske naoblake koji će se razići u drugoj polovini dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sredinom dana naoblačenje sa juga koje će tokom noći na petak zahvatiti cijelu zemlju. Vjetar slab promijenljivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. Kiša većinom na područu Hercegovine. Lokalno po Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U subotu će, također, oblačno. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79