Upaljen žuti meteoalarm: Stiže nova promjena vremena u BiH

Žuti meteoalarm izdat je danas za područje Banjaluke, Višegrada, Foče, Mostara i Trebinja gdje se očekuju obilnije padavine.

Za područje Banjaluke, Višegrada i Foče na snazi je žuto upozorenje i zbog pojačanog vjetra. Žuti meteoalarm upozorava da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Inače, sutra se očekuje jutro sunčano sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Hercegovini je moguća kiša. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 stupnjeva.

Petak – oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama Bosne je moguć snijeg ili susnježica, osim na krajnjem sjeveru. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

Subota – oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od -5 do -1, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 4, na jugu od 6 do 9 stupnjeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79