Upitan dolazak “sadaka vakcina”: Malezija i sama ima nedostatak zbog neredovnih isporuka

Vlada Malezije tek treba odlučiti kada će i koliko doza vakcina Sinovac donirati Bosni i Hercegovini, rekao je danas tamošnji Khairy Jamaluddin za malezijske medije.

Ministar nauke, tehnologije i inovacija objasnio je da je Vlada odlučila dati doprinos od 50.000 doza kineske vakcine nakon što je primila apel “bosanskog predsjednika”.

“Međutim, uzet ćemo u obzir naš trenutni raspored snabdijevanja i imunizacije. Rok isporuke temeljit će se na našem vlastitom programu”, rekao je Jamaluddin na virtualnoj konferenciji za novinare.

Ranije je rečeno da će Malezija donirati 50.000 doza vakcina protiv koronavirusa BiH zbog porasta broja zaraženih i smrtnih slučajeva, te poteškoća u vezi s nabavkom vakcine.

Khairy je danas rekao da se Malezija još suočava s nedostatkom vakcina zbog neredovnih isporuka od proizvođača. Malezija je od Sinovca do sada dobila 200.000 doza, a predviđeno je da primi još 200.000.

Malezija također poduzima proces završne faze proizvodnje ove vakcine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79