Uplatili smo avans za vikendicu, a onda nas je prevario OVAJ čovjek!

Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa prevarenih osoba koja svoje novogodišnje praznike neće dočekati u prazničnom duhu. Jedan od prevarenih osoba je i Nedim Lapendić iz Živinica. Njegovu priču prenosimo u cijelosti.

Obraćam se redakciji portala Crna-Hronika kako bi nam pomogli da stanrmo u kraj prevarantu koji je prevario više nas. Uključili smo i policijske službenike u ovaj slučaj. Naime, novogodišnji praznici su u toku. Sa par svojih prijatelja tražili smo neku vikendicu ili apartman na Vlašiću kako bi dočekali praznike.
Kontaktirali smo navedenu osobu, Seada Skopljaka. Uplatili mu dogovoren avans kao osiguranje da ćemo doći u vikendicu. Međutim kada smo došli na Vlašić. Niti smo dobili vikendicu. Niti nam se Sead javlja. Blokirao nas je na sve načine. I tako nam uništio praznike.

Dotični Sead Skopljak čije dokumente i podatke ću priložiti u nastavku, objavio je na piku lažne oglase za izdavanje vikendice na Vlašiću. Nakon dogovora sa više stotina osoba, tražio je uplatu avansa na njegov račun u iznosu od 300-500KM, zavisi kako je bio raspoložen. Počevši otprilike od 20. Decembra, dotični blokira sve brojeve briše sve poruke i gubi mu se svaki trag.

Da bi stvar bila još gora, mi nismo prve osobe koje je Sead prva na ovaj način. Formirana je na Facebook-u grupa prevarenih građana. Sad za sad nas ima preko 80.
Želim samo da opomenem građane da se paze i da apelujem policijske službenike da rade svoj posao za koji su plaćeni. Umjesto da država zaštiti građane, nas još ismijavaju.
Šaljem vam slike kao dokaz cijele priče. Hvala portalu i dobrim ljudima za pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79