Uposlenici Federalne agencije: Imovina „Emirana“ je u skladu knjigovodstvenim stanjima

Uposlenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom reagirali su na tekst „Dnevnog avaza“ u kojem se navodi da direktor ove Agencije Vinko Jakić iz hotela „Emiran“ nelegalno izvlači namještaj i nosi u svoju privatnu vikendicu.

Pod ovo reagovannje potpisali su uposlenici Adnan Zeković, Benaris Ćosić, Kenan Đozo, Hanadi Karić, Maja Bjelan-Karičić, Adnan Duraković, Ferid Begić, Edin Šećerbegović, Armin Nurudini, Admin Hamzić, Edwir Jusufović i Alen Adžović.

Vinko izvlači namještaj iz oduzetog hotela kako bi opremio svoju vikendicu sa bazenom?

– Uposlenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom svake godine u skladu sa zakonskim odredbama obavljaju popis stalnih sredstava, zaliha materijala, sitnog inventara, novčanih sredstava, potraživanja i obaveza imovine kojom upravljaju, te u skladu sa tim odgovorno tvrdimo da je sva imovina koja je popisana prilikom preuzimanja privrednog društva „Emiran“ d.o.o. Sarajevo u skladu knjigovodstvenim stanjima i evidencijama hotela – naveli su uposlenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79