Uposlenici i učenici srednje saobraćajne škole se oprostili od Almira Brkića

Danas je u fiskulturnoj sali Srednje škole za saobraćaj i komunikacije Sarajevo održana posebna sjednica nastavničkog vijeća škole povodom tragične smrti kolege, prijatelja i profesora Almira Brkića i njegove supruge i kćeri.

– Ovom prilikom uposlenici škole, kao i učenici, na prigodan način sjetili su se i oprostili od našeg kolege i profesora Almira Brkića – navodi se u saopćenju.

Dženaza Almiru Brkiću, njegovoj supruzi Lamiji Selimović-Brkić i njihovoj kćerci bit će obavljena večeras u 18.00 sati na mezarju Bradići u Vogošći. Tevhid će se proučiti poslije ikindija-namaza u centralnoj džamiji Vogošća, javlja Hayat.

Oni su, podsjećanja radi, poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se u petak ujutro dogodila na autoputu kod Sarajeva. Tom prilikom je povrijeđen i sin stradalog bračnog para, kojem je pomoć pružena na KCUS-u i nalazi se u stabilnom stanju.

Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu, a obavljao je i dužnost predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi “Zahid Baručija”, koju je pohađao njegov sin Bilal. Bio je aktivan i u svom komšiluku, a u lokalnom džematu Blagovac organizirao je instruktivnu nastavu iz matematike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79