Regija BiH Uposlenici KCUS-a prikupili više od 45.000 KM za ugrožene građane u Turskoj...

Uposlenici KCUS-a prikupili više od 45.000 KM za ugrožene građane u Turskoj i Siriji

Imajući u vidu izrazito tešku situaciju u kojoj su se našli građani Turske i Sirije, Sindikat uposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) priridružio se akciji prikupljanja sredstava za pomoć ugroženim područjima, koju je pokrenuo Sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH. 

Uposlenici KCUS-a prikupili su 45.651,40 KM koje su uplaćene na račun Federalnog sindikata, a koji će novac proslijediti Sindikatu zdravstva u Turskoj.

Dio novca bit će uplaćen za pomoć narodu Sirije, posredstvom Sindikata zdravstva Turske, saopćio je Sindikat KCUS-a.

Ovo, kako dodaju, nije prvi put da se Sindikat KCUS-a uključio u humanitarnu akciju. Početkom migrantske krize u Bosni i Hercegovini, Sindikat KCUS-a organizovao je akciju u kojoj su prikupljena značajna finansijska sredstva za potrebe kupovine odjeće i obuće migrantima smještenim u migrantskom centru u Blažuju.

Osim ove akcije, sproveli su, kako kažu, i niz drugih humanitarnih akcija u cilju pružanja pomoći našim građanima u stanju potrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM