Uposlenici KCUS-a: Šokirani smo zlonamjernim izjavama ministra Vranića

Krizni štab KCUS-a, ljekari i medicinsko osoblje koje radi u Covid centru i danonoćno se bori za živote naših sugrađana, šokirani su izjavama ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića, saopćeno je iz KCUS-a.

– Izjavama da njemu „ništa nije jasno“, da mu je „smrtnost enigma“, da mu je nakon što pandemija hara cijelim svijetom već duže od godinu „ ČUDNO da ljudi umiru i kada nisu na respiratoru“ upućuju na to da je ministar Vranić ili totalna neznalica ili jako zlonamjeran čovjek. Po svemu sudeći oboje. Ovakvim izjavama, ministar Vranić, poput autora anonimnog pisma, očigledno želi dovesti u pitanje stručnost ljekara i drugog medicinskog osoblja, čime se priključuje javnom linču koji se protiv nas vodi iz određenih političkih i medijskih krugova – navodi se u saopćenju.

Smatraju da je nezapamćeno da se ministar zdravstva obračunava sa ljekarima i medicinskim radnicima.

– Nezapamćeno je da se ministar zdravstva na ovakav način, naročito u vrijeme pandemije, zarad sitnih političkih poena, obračunava sa ljekarima i medicinskim radnicima koji punu godinu ulažu maksimalne napore u spašavanju života i zdravlja građana – kazali su.

Pozvali su ministra Vranića da provede smjenu s njima u Covid centru.

– S obzirom na to da ministru Vraniću „ništa nije jasno“ i da mu je „sve čudno“, pozivamo ga da kao ljekar provede samo jednu smjenu s nama u Covid centru – da mu postane „jasno“ i da se prestane „čuditi“ – zaključuje se u saopćenju KCUS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79