Uposlenici Univerziteta u Sarajevu organizovano idu na vakcinaciju u Srbiju

Nakon što je susjedna Srbija donijela odluku da se bez ikakvih ograničenja građani BiH vakcinišu u tamošnjim zdravstvenim ustanovama, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj odlučio je uposlenike organizovano odvesti na vakcinaciju.

Shodno tome, UNSA priprema organizovan odlazak na vakcinaciju u Srbiju, tačnije u Novi Pazar, te je na zvaničnoj stranici ove institucije objavljen poziv uposlenicima svih organizacionih jedinica UNSA da se prijave na vakcinaciju.

“S obzirom na to da rektor UNSA prof. dr. Rifat Škrijelj pokušava pronaći način za vakcinaciju svih uposlenika Univerziteta u Novom Pazaru, potrebno je da popunjavanjem anketnog upitnika odgovorite na određena pitanja kako bi službe Univerziteta raspolagale tačnim brojem zainteresiranih”, navedeno je u pozivu.

Kako su dalje pojasnili, na ovaj korak su se odlučili prije svega u svrhu zaštite zdravlja uposlenika, ali i studenata UNSA.

“Kao i zbog stvaranja uslova za realizaciju nastavnog procesa prije početka studijske 2021/2022. godine, želja nam je da osiguramo što skorije vakcinisanje uposlenika svih organizacionih jedinica i Rektorata Univerziteta u Sarajevu”, poručili su.

Danas (8. juni) do 16:00 sati je krajnji rok da svi uposlenici ispune upitnik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79