Uposlenik kantonalnog ministarstva službenim autom “skoknuo” do Makarske

Uposlenik Ministarstva građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) dobio je suspenziju s poslova i plaće zbog uživanja sa službenim vozilom Ministarstva u Makarskoj.

Informacija je to koju je u ponedjeljak potvrdilo kantonalno Ministarstvo građenja.

– Ministarstvo je, u skladu sa Zakonom o državnoj službi u Federaciji BiH, provelo postupak utvrđivanja činjenica, podnijelo disciplinsku prijavu zbog zloupotrebe i prekoračenja službenih ovlasti, te izreklo disciplinsku mjeru kaznene suspenzije sa poslova i plaće u određenom vremenskom razdoblju’, kazali su.

Od Ministarstva je traženo i da preciziraju koliko dugo će trajati ”određeno vremensko razdoblje”, ali do odgovor nije stigao.

Podsjećamo, vozilo inspekcije Ministarstva građenja HNK-a 28. marta nalazilo se parkirano u Makarskoj. Od Ministarstva je ranije traženo očitovanje o razlogu boravka u Makarskoj, ali su slali informacije prema kojima “ispituju okolnosti”, piše Bljesak.info.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79