Upoznajte Abdu Rahmanovića iz Zenice: Darivao krv 118 puta

Danas, 14. juna obilježava se Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, čiji je cilj podizanje svijesti o potrebi za sigurnom i bezbjednom krvlju, a istovremeno i odati priznanje svim dobrovoljnim davaocima krvi za njihovu solidarnost, humanost i spremnost da pomognu onima, kojima je ova dragocjena životna tečnost najpotrebnija.

Slogan Svjetske zdravstvene organizacije je „Daruj krv da život teče dalje“, a ovaj dan je prilika da podsjetimo na značaj obezbjeđivanja krvi za sve kojima je ona potrebna.

„Dobrovoljni davalac krvi sam još od 1977. godine, a na to sam se odlučio kada sam bio u vojsci iz zdravstvenih, ali i iz plemenitih i humanih razloga, a od tada do danas krv sam dobrovoljno dao 118 puta“, priča Abdo Rahmanović iz Zenice.

„Krv sam davao najviše puta u Zenici, ali i širom tadašnje Jugoslavije, u rodnom Bihaću, Vinkovcima, Zagrebu, Osijeku, odnosno gdje god je to trebalo“, kaže Abdo, naglašavajući da kada daruje krv osjeća se bolje, a istovremeno je to i humani gest, koji može spasiti nečiji život ili pomoći bolesnima.

„Ja kao starija osoba, unazad dvije godine ne mogu više darivati krv, ali mi puno znači da sam mogao nekome pomoći, iako sam razočaran odnosom države prema dobrovoljnim davaocima krvi, jer nemamo nikakve prednosti niti povlastice“, ističe Abdo Rahmanović, višegodišnji zenički dobrovoljni davalac krvi, napominjući da su i njegova oba sina nastavili ovu porodičnu tradiciju dobrovoljnog davalaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79