Upoznao ženu na Fejsu pa joj slao gole slike, a onda i novce da ih ne objavi

Tijekom veljače ove godine 54-godišnji hrvatski državljanin je putem društvene mreže ostvario kontakt s nepoznatom ženskom osobom, objavila je osječko- baranjska policija.

Na njezin nagovor snimio je i poslao joj slike eksplicitnog sadržaja. Nepoznata osoba je putem društvene mreže ucijenila 54-godišnjeg hrvatskog državljana da će objaviti njegove slike eksplicitnog sadržaja ukoliko joj ne uplati nekoliko tisuća kuna, piše Index.

Ucijenjeni građanin je uplatio dio traženog novca, nakon čega je nepoznata osoba tražila još novca.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem, piše policija.

Tim povodom objavili su i nekoliko važnih savjeta.

“U više navrata zaprimili smo dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene novčane iznose.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate neprovjerene oglase, ne stupate u kontakt s nepoznatim osobama, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan i siguran način stupate u kontakte putem društvenih mreža”, piše policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79