Upozoravamo na poledicu na cesti!

Kolovoz je mjestimično vlažan, a izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje se vozi po suhom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

Ugaženog snijega ima na putnom pravcu Kupres-Šujica, dok na dionici Dobro Polje-Brod na Driniupozoravamo na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina.

Magla smanjuje vidljivost na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka.

loading...

Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skrećemo pažnju u usjecima i na planinskim prevojima.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvorobustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj