Upozorenja važe za građane ali ne i za političare: Delegacija SDA bez maski u bliskom kontaktu

U posljednjih nekoliko dana stalna su upozorenja iz kriznih štabova da se građani najbolje mogu zaštititi od infekcije koronavirusom noseći maske, održavajući socijalnu distancu i izbjegavajući veća okupljanja.

Napominju da maska nije potrebna na otvorenom ukoliko postoji dovoljna fizička distanca.

Posljednjih nekoliko dana povećan je broj zaraženih koronavirusom u BiH, kao i u Kantonu Sarajevo, a građani su pozvani da se ne opuštaju i da se pridržavaju mjera.

Sve suprotno od poziva kriznih štabova i savjeta medicinskih radnika i epidemiologa rade političari i druge javne ličnosti što vrlo često izaziva negativne reakcije u javnosti. Jedan takav primjer jučer je zabilježen u Sarajevu gdje je delegacija SDA Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić i Abdulah Skaka sa saradnicima i pratnjom obišla lokalitet Vidikovca na Trebeviću, a niko nije imao zaštitnu masku.

S obzirom da je Izetbegovićeva supruga direktorica KCUS-a koju stalno viđamo s maskom te apeluje na građane da nose maske, bilo bi interesantno čuti njen komentar na suprugovo pojavljivanje sa većim skupom ljudi bez adekvatne zaštite prenosi Patria.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79