Upozorenje na pripravnost zbog mogućih poplava u Bijeljini

Iz Odjeljenja za civilnu zaštitu Bijeljina danas su upozorili stanovništvo, posebno u naseljima uz riječne vodotoke, na maksimalnu budnost i pripravnost te na blagovremeno preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti poplavljena.

Također, od nadležnih službi Grada i subjekata zahtijeva se maksimalna pripravnost za eventualno reagovanje u slučaju prijetnje od poplava.

I vlasnici plovnih sredstava treba da ih uklone iz riječnih korita i priobalja kako bi u slučaju potrebe mogla biti u funkciji.

Podsjećaju da se, po prognozi Hidrometeorološkog zavoda RS-a, od 12. do 14. maja očekuju obilnije atmosferske padavine, a na sjeveru tog bh. entiteta mjestimično će pasati od 100 do 110 litara kiše po metru kvadratnom.

S obzirom na dosadašnje nestabilne vremenske prilike, nove obilnije padavine mogu izazvati poplave, navode iz bijeljinske civilne zaštite.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79