Upozorenje vozačima: Led, snijeg, lavine i radovi otežavaju saobraćaj

Na dionicama u višim predjelima Bosne i Hercegovine, kao i na mostovima i prilazima tunelima u centralnim, istočnim i jugozapadnim krajevima, može se očekivati mjestimična poledica. Na magistralnom putu M-18 Dobro Polje-Brod na Drini upozorava se na opasnost od snježnih lavina.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Pozivaju se vozači da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

RadioSarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79