Upozorenje vozačima: Odroni na putu od Foče prema Crnoj Gori

Jutros se na putevima u BIH saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Livna, Kupresa i Rostova.

Kako kažu iz BIHAMK-a, apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

“Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja”, kažu iz BIHAMK-a.

Navode da zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

“Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno”, navode u BIHAMK-u.

Dodaju i da je u toku je rekonstrukcija petlje Blatuša u Zenici (M-17) zbog čega je za saobraćaj zatvoren pravac Zenica-Doboj i ulaz iz pravca Sarajeva u Zenicu.

“Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo trenutno se izvode u reonu mjesta Cerovica, a u zoni izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila”, saopćili su iz BIHAMK-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79