Upozorenje za Jablanicu, Konjic, Kreševo i Kiseljak: “Očekuju nas obilne padavine”

Upozorenje za Jablanicu, Konjic, Kreševo i Kiseljak: “Očekuju nas obilne padavine”


Večeras od 01:00 do 09:00 na Hercegovinu će pasti velika količina kiše koja može rezultirati novim poplavama na području Jablanice, Konjica, Kreševa i Kiseljaka – piše Crna-Hronika.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje za jače padavine koje se na zapadu, sjeveru i istoku Hercegovine te na jugozapadu i u dijelu centralne Bosne očekuju 9. oktobra.

Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar saopćila je da se, uslijed prognoziranih obilnijih padavina (između 30 i 60 litara padalina po m2) koje se očekuju 9. oktobra na većini hidroloških stanica na vodnom području Jadranskog mora prognozira porast vodostaja, posebno na dijelu poplavnog područja TMT, te srednje i donje Neretve sa pritocima.

Upozorenje se daje zbog trenutne situacije na poplavljenim područjima zbog mogućih pojava bujičnih potoka i klizišta, te obuhvata općine i gradove: Konjic, Jablanica, Mostar, Čapljina, Grude, Ljubuški, Široki Brijeg i Posušje.

Ovu informaciju potvrdio je i Enes Džafić iz Bosnia Storm Chasers-a za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija