Uprava policije MUP TK: “Dječak u školu donio pištolj ali se ne radi o vatrenom oružju”

Od nekoliko uznemirenih građana općine Kalesija danas smo dobili pozive da je učenik MSŠ Kalesija u školu donio pištolj. Informacije o navedenom događaju potražili smo od portparola Uprave policije MUP TK te odgovor prenosimo u cjelosti.

“Uprava policije MUP TK-a može potvrditi da je danas 19.10. 2023.godine, oko 10,00 sati, PS Kalesija prijavljeno je da jedan od učenika JU MSŠ Kalesija u školu donosi pištolj a da se ne zna da li se radi o “pravom” oružju.

Odmah po zaprimanju prijave u školu je upućena patrola policije, učenik je identifikovan, te je sa istim obavljen razgovor u prisustvu direktora škole i stručnog osoblja a tom prilikom maloljetnik je policijskim službenicima predao pištolj koji je imao kod sebe, te je preliminarno utvrđeno da se ne radi o vatrenom oružju.

O događaju je upoznat dežurni Tužilac KTTK-a, te će se sve dalje mjere i radnje preduzimati po nalogu i pod nadzorom postupajućeg Tužioca KTTK-a.” potvrdila je Adnana Sprečić portparol Uprave policije MUP TK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79