Uprkos Dodikovom zahtjevu da podnese ostavku: U Prijedoru zakazan skup podrške Daliboru Pavloviću

Dalibor Pavlović, po svemu sudeći, još nije poslao svoju ostavku Centralnoj izbornoj komisiji, a čini se da nastoji to izbjeći kako zna i umije.

Tako se na društvenim mrežama pojavio poziv za javni skup podrške gradonačelniku Prijedora, kojeg navodno organizuju stanovnici ovog grada. Skup bi trebao da bude održan sutra u 17 sati, na platu ispred zgrade Opštine.

– Nemojmo dopustiti da ostavku pošalje CIK-u, još nije gotovo, pokažimo Republici da stojimo uz njega, navodi se na pozivu za ovo okupljanje.

Komentarišući ovaj poziv, nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović je na svojoj stranici napisao:

– Ne vjeruj Danajcima ni kad ti darove nose, i jučer sam imao i izrazio malu dozu opreza da beskrupulozni Pavlović ne pokuša izigrati sve, kupiti vrijeme i naći slamku spasa, čekati da neka nova afera prekije njegovu i tako spasi funkciju.

Pavlović sam sebi, preko botova na društvenim mrežama, za nedjelju, 10. oktobra u 17 sati, organizuje skup podrške u centru Prijedora.

Ovakvo sramno i skandalozno ponašanje je velika uvreda za sve, ali prije svega poniženje za Milorada Dodika, kome je Pavlović na ovakav način opalio veliki šamar i dodatno urušio autoritet.

Vjerujem da će Dodik dodatno istegnuti uši Pavloviću, da će već za vikend ili u ponedjeljak poslati pismenu neopozivu ostavku CIK-u BiH, te da će u nedjelju doživjeti pravi debakl jer niko normalan neće doći na Trg u Prijedoru da bi podržao bolesnog čovjeka, alkoholičara i narkomana koji se drogira tabletama, napisao je Vukanović.

Podsjećamo, afera u vezi sa prijedorskim gradonačelnikom nastala je nakon objave fotografija na kojima se vidi kako guta tablete, te povraća i spava u toaletu. Nakon tšo je izbio skandal, lider SNSD-a Milorad Dodik je naredio Pavloviću da podnese ostavku, što je ovaj i rekao da ć učiniti. Međutim, obavijest o ostavci još nije uputio CIK-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79