Uprkos naredbi o izolaciji: Vozao se u automobilu iako je pozitivan na koronavirus

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa inspekcijskim organima na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, proteklog vikenda evidentirana su dva krivična djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

“Dana 26.03.2021. godine oko 12:50 sati policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u Kostajnici zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo kojim je upravljao M. G. iz Kostajnice, koji je pozitivan na COVID-19 i istom je propisano kućno liječenje i izolacija. Obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji je naložio da se protiv M. G. nadležnom tužilaštvu podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'”, naveli su iz MUP-a RS.

Jučer oko 08:30 sati patrola policije Policijske uprave Zvornik je utvrdila da se u mjestu Mahala, opština Osmaci održava pijaca i da se na njoj nalazi veći broj osoba. Sa događajem je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je saopštio da se mjesto događaja fotografiše i protiv vlasnika pijace dostavi izvještaj o počinjenom KD “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije”.

Mjesto događaja je fotografisano, a konstatovano je da se na pijaci nalazi oko 2.000 osoba.

Takođe, pojačanim mjerama kontrole policijskih službenika utvrđeno je da se ispred ugostiteljskih objekata u Bijeljini, Mrkonjić Gradu i Foči nalazi više osoba koje su konzumirala pića na terasi istih, dok je u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi unutar tržnog centra u Trebinju zatečen konobar i još dvije osobe.

O svemu je obavještena inspekcija i komunalna policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79