Uprkos obećanjima gradonačelnika Imamovića: Pokretne stepenice prema UKC Tuzla se (još) neće graditi

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je u novembru 2020. godine na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objelodanio projekat eskalatora ili pokretnih stepenica na dvije gradske lokacije, posebno je bitan lokalitet prema UKC-u, koji bi u velikoj mjeri olakšao građanima dolazak do Gradine.

 

Tada je istaknuto da je u cilju lakšeg pristupa pješaka kompleksu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, u ulici Alije Isakovića (zapadno od tzv. „Veselih stepenica“) je predviđena izgradnja objekta za mehanizirani pristup pomenutom kompleksu putem tri eskalatora sa uzlaznim smjerom kretanja.

U drugom dijelu grada, u cilju jednostavnijeg pristupa pješacima naselju Mejdan u Tuzli, takođe je urađeno idejno rješenje objekta za mehanizirani pristup pomenutom naselju.

Na Gradinu svakodnevno odlazi oko 2.500 uposlenika UKC-a i skoro 10.000 građana, u normalnim vremenima, kakva će se…

Posted by Jasmin Imamović on Sunday, 1 November 2020

Međutim, na današnjoj sjednici Kolegija gradonačelnika je istaknuto da od tog projekta, barem za sada, nema ništa.

Na dnevnom redu Kolegija bio je i rebalans Budžeta za 2022. godinu, a u okviru te tačke predloženo je da se sredstva planirana za izgradnju pokretnih stepenica preusmjere u gradnju gradskog groblja , sapšteno je danas iz službi Grada Tuzla.

Također i na izradnju Gradskog groblja na šljačištu Drežnik se čeka još od 2015. godine kada je upriličeno potpisivanje Ugovora o prenosu vlasništva i prava posjeda bez naknade na nekretninama, koje su u sklopu šljakišta Drežnik, na Grad Tuzla, u svrhu izgradnje Centralnog gradskog groblja. Ugovore su tada ime JP Elektroprivreda BiH, d.d. Sarajevo potpisali v.d. Generalnog direktora Bajazit Jašarević i Nevad Ikanović v.d Izvršnog direktora za proizvodnju i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Podsjećamo, drugog oktobra 2020. godine zvanično su počeli radovi izgradnje centralnog gradskog groblja u naselju Drežnik u Tuzli. Izvođenjem pripremnih radova, odnosno prilagođavanja trena stvoreni su uslovi za ulazak mehanizacije i zvaničan početak radova koji će biti realizovan u nekoliko etapa. Od tada se u izgradnju dvadeset polja sa oko 4.200 grobnih mjesta nije mnogo odmaklo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79