Uprkos pucnjavama i navijačkim divljanjima Kordić tvrdi: Sigurnosna situacija nije lošija nego drugdje

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i pored niza incidenata i kršenja javnog reda i mira, nije nezadovoljan, kako je kazao, sigurnosnom situacijom u gradu na Neretvi.

Kordić, koji je od 15. februara prvi čovjek Mostara, kaže kako i on ima osjećaj da se u posljednjih nekoliko mjeseci dogodilo nekoliko neugodnih situacija.

Na novinarsko pitanje za komentar jučerašnje pucnjave u Dubrovačkoj ulici kazao je kako se jutros čuo s načelnikom Policijske uprave Mostar te da mu je kazano kako su istražne radnje u toku, ali da nije mogao dobiti više informacija.

“Ipak, sigurnosna situacija nije lošija nego u bilo kojem drugom gradu”, kazao je Kordić te još jednom ponovio kako nije sretan što se, kako je rekao, s vremena na vrijeme dešavaju ti “nemili događaji”.

Kazao je i kako je moguće da je povezano sa smanjenim brojem policijskih službenika te pozvao više instance da se uključe u rješavanje pitanja komesara i zapošljavanje nedostajućih policajaca.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79