Upućena inicijativa: Smanjiti plate političarima u TK za 60 posto i to uplatiti rudarima RMU Kreka

Klub zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona podnio je Inicijativu za potpuno ukidanje paušala i smanjenje plata za 60% (do minimalne plate u FBiH) svim poslanicima i Premijeru TK, svim ministrima u Vladi odnosno Skupštini Tuzlanskog kantona u korist rudara RMU Kreka.

“Obavezuje se Vlada TK na čelu sa premijerom TK da u što hitnijem roku pristupi trajnim izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti TK kojim bi se ukinuli svi paupali i naknade te smanjile plate svim poslanicima i ministrima u iznosu od 60 posto (do minimalne plate u FBiH) u Skupštini i Vladi TK u korist rudara RMU Kreka”, navodi se u Inicijativi.

“Imajući u vidu težak status rudara RMU kreka i ‘otvorena pisma’ podrške predlažemo da putem ove inicijative izrazimo slodarnost prema rudarima na konkretan način. Ovakav vid pomoći u iznosu od 1.728.000 KM koliko se izdvaja za plate poslanika i ministara na godišnjem nivou značajno poboljšalo status rudara Kreke”, kaže se u obrazloženju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79