Urađena nesvakidašnja operacija u bolnici Livno

Dr.fra Mihovil Sučić Livno bolnica
Dr.fra Mihovil Sučić Livno bolnica

U županijskoj bolnici “Dr.fra Mihovil Sučić” u Livnu urađen je nesvakidašnji operacijski zahvat.

Naime, temeljem kliničkog pregleda, laboratorijske obrade i dijagnostičkih postupaka (ultrazuk , MSCT i MRI trbuha) kod pacijentice čiji je liječnik prim. dr. Nedjeljko Rimac, šef Kirurškog odjela županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” Livno, a koja liječena u ovoj bolnici, te potom hospitalizirana na Klinici za urologiju KBC u Mostaru, utvrđen je rijetki tumor u lokaliziranom u (retroperitoneumu) prostoru iza stražnjeg dijela potrbušnice i kože slabina pored bubrega ispod gušterače uz trbušnu aortu u bliskom kontaktu sa bubrežnom venom, potiskujući silazni dio debelog crijeva prema postraničnom dijelu trbuha.

Zaključno mišljenje je bilo da je potreban operacijski zahvat koji je karakteriziran rijetkim sijelom, vrstom tumora i njegovom veličinom.

Prim. dr. Nediljko Rimac je, u konzultaciji s prof. emeritusom Nikicom Družijanićem, specijalistom opće i subspecijalistom digestivne kirurgije iz Splita, obavio zahvat odstranjivanja tumora u županijskoj bolnici.

Dana 13. listopada 2021.god. urađen je operacijski zahvat u OET anesteziji s timom: prof. Nikica Družijanić, prim. Nediljko Rimac, dr. Mihovil Teklić, anesteziolog prim. Ivica Jozić, anestez. teh. sr. M. Brdar, instrumentarka sr. N. Bulić, pomoćna instrumentarka sr. S. Alić.

Zahvatom u trajanju 2 sata i 30 minuta odstranjen je tumor veličine 10 x 15 x 10 cm koji je poslan na PHD analizu, prenose.

Neposredno nakon operacijsko razdoblje proteklo je uredno što cijelom timu i osoblju bolnice pričinilo posebno zadovoljstvo, kazali su iz livanjske bolnice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79