Ured disciplinskog tužioca podigao disciplinsku tužbu protiv Tegeltije

Tužba je podnesena zbog susreta tuženog sa Nerminom Aleševićem, o kojem su mediji izvještavali prethodnih dana. UDT je takođe zatražio da tuženi bude udaljen od dužnosti do okončanja disciplinskog postupka. Napominjemo da se niko ne može smatrati disciplinski odgovornim, dok se njegova odgovornost ne utvrdi, saopćeno je iz Ureda disciplinskog tužioca
Ured disciplinskog tužioca (UDT) podigao je disciplinsku tužbu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, zvanično je potvrđeno iz UDT-a.

Kako se navodi u saopćenju, disciplinska tužba protiv Tegeltije je pokrenuta zbog disciplinskog prekršaja propisanog članom 56. tačka 23. Zakona o VSTV-u BiH: “bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet sudstva”.

– Tužba je podnesena zbog susreta tuženog sa Nerminom Aleševićem, o kojem su mediji izvještavali prethodnih dana. UDT je takođe zatražio da tuženi bude udaljen od dužnosti do okončanja disciplinskog postupka. Napominjemo da se niko ne može smatrati disciplinski odgovornim, dok se njegova odgovornost ne utvrdi – saopćeno je iz Ureda disciplinskog tužioca.

Podsjetimo, Tegeltija se u novembru prošle godine u banjalučkoj kafani susreo sa biznismenom iz Velike Kladuše Nerminom Aleševićem sa kojim je razgovarao o krivičnom predmetu koji se vodi u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, a susretu je posredovao Marko Pandža, službenik SIPA-e.

Pandža je nakon sastanka od Aleševića tražio mito, tvrdeći da će novac proslijediti Milanu Tegeltiji.

Nakon što je UDT dostavio tužbu, VSTV bi u narednim danima trebao formirati prvostepenu disciplinsku komisiju koja bi trebala razmatrati prijedlog za suspenziju Milana Tegeltije prenosi Faktor.

Afera “Potkivanje”: Milan Tegeltija dao izjavu Tužilaštvu BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments